m4sc

m4sc
 
HomeHome  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  Log in  

Share | 
 

 Ferrari, Evo & Kancil

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Guest
Guest



PostSubject: Ferrari, Evo & Kancil   Thu Feb 28, 2008 4:07 am

Quote :
aku rasa korang dh penah baca ni, sbb aku penah post kt discozmate dulu...
but just nk start buka topic.. marilah sama2 kita jd golongan yg membaca:


Pada suatu malam yang hening dan sunyi di lebuhraya
utara selatan kelihatan sebuah kancil putih tersadai
di sebelah lane
kerosakan. Ada orang tua yang berdiri
disebelahnya, pemilik kancil tu
sedang berjalan kehulu kehilir cuba menahan kereta
supaya membantu.tidak
ada sebuah kereta pun berhenti.tiba- tiba datangla
sebuah kereta evo
7 berhenti di sebelah kancil tadi.

"Ada apa nie pakcik,kereta rosak ke?"tanya pemuda
berusia dalam lingkungan 20an."a'ha rosak "jawap
pakcik tu simple
aje....

"Ok,cam nie,saya ada tali nanti saya ikat kat kereta
saya dan saya tarik kereta pakcik sampai tol"mamat nie
bagi idea.

"worrait gak tu...", tapi....nanti kalau pakcik rasa
awak bawak laju
pakcik akan hon dan bagi high beam"

"Ok pakcik"..mamat nie pun ikatlah tali kat kereta
kancil didepan dan hujungnya diikat dibelakang bumper
evonye.
dia pun jalanla..dengan slow dan berhati-hati. Dalam
lima
kilometer mamat nie laju le sikit,apalagi pakcik tu
pun hon dan bagi
high beam la kat mamat tu.Mamat tu pun slowkan balik..

Tiba-tiba ada sebuah ferrari datang dari belakang dan
press minyak kat mamat evo7.apa lagi,jiwa muda pantang
dicabar,
dia pun tekan la minyak rapat nak kejar ferrari
nie...lupa la pulak dia
dengan kancil org tua yg diikat kat belakang kereta
dia.

Orang tua tu punya la hangin satu badan,dia pun hon
dan bagi hi beam
bagai nak rak.Mamat evo7 tu dah tak sedar dah angin
punya pasal.
Kebetulan pilak polis ada buat speed trap kat
bawah jambatan.

Vrooommm.... ..bedesup peginye... ini dah lebih speed
limit nie...kate polis nie..cecah
250kmj memasing nie... Dia pun contact la kengkawan
dia kat depan supaya saman
kereta-kereta yg laju nie...

"Over..over, bebola satu bebola dua, bebola tiga bijik
tergantung over!!! ada tiga buah kenderaan memandu
melebihi had laju,sebuah
ferrari,sebuah evo7 dan sebuah lagi kalau aku cakap
korang mesti tak
percaye punye....... ..sebuah kancil putih tengah cucuk
angin evo7 tu
dan siap bagi hon dan hi beam nak potong!!!'
lol!
Back to top Go down
Nabil
Admin
Admin


Posts : 206
Join date : 2008-02-26

PostSubject: Re: Ferrari, Evo & Kancil   Thu Feb 28, 2008 10:08 am


_________________
Back to top Go down
View user profile
Guest
Guest



PostSubject: Re: Ferrari, Evo & Kancil   Mon Mar 10, 2008 10:19 am

ni pon lwk gak...hahah
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Ferrari, Evo & Kancil   

Back to top Go down
 
Ferrari, Evo & Kancil
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Vettel's Ferrari Contract Thing
» Who will join Ferrari in 2013?
» Vettel to Ferrari 2014?
» Schumacher's achievements at Ferrari
» Raikkonen set to join Ferrari next season

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
m4sc :: General Discussion :: Fwd: email-
Jump to: